Search
Close this search box.

Στα άμεσα αποτελέσματα του Έργου, εντάσσονται η διάσωση, αναβάθμιση και προστασία των γεω-αρχαιολογικών και αρχαιο-μεταλλουργικής σημασίας περιοχών, όπου υλοποιείται το Έργο, καθώς και η ανάδειξη αυτής της ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομιάς στο ευρύτερο κοινό.

Σε οικονομικό επίπεδο, αναμένονται άμεσα αλλά και μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα, μέσω της δημιουργίας επιπλέον ροών εσόδων, που θα προκύψουν από την επέκταση της τουριστικής περιόδου, τη βελτίωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος και την αύξηση των διανυκτερεύσεων, καθώς και με τις νέες ευκαιρίες απασχόλησης που προκύπτουν για τον τοπικό πληθυσμό, τους επιχειρηματίες και τους σχετιζόμενους φορείς της κάθε περιοχής.

Η διασυνοριακή προσέγγιση του πολιτιστικού τουρισμού που επιτυγχάνεται μέσω του Έργου «ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΤΟΠΟΙ», οδηγεί επιπλέον στην ανάπτυξη “κουλτούρας” συνεργασίας και εξωστρέφειας των τοπικών παραγόντων Ελλάδας-Κύπρου, αλλά και ανταλλαγής καλών πρακτικών, οι οποίες ενισχύουν το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν. Τέλος, η δημιουργία ιδιαίτερης ταυτότητας (destination branding) των περιοχών αυτών ως ενιαίο τουριστικό προϊόν, συνδράμει στη σύμμετρη και αειφόρο ανάπτυξή τους.

Click to access the login or register cheese
Μετάλλων Τόποι - Λογότυπο

Έργο σε εξέλιξη...